Interaktivni dodatki:






Datum: 11. JUN 22 - RECEPTI

Palačinke na mafini način

Ko nekaj pripravimo iz mase za palačinke, so to še zmeraj dobre slastne palačinke, samo oblika in način priprave sta drugačna.

Sestavine (za deset mafinov):
- 120 g moke
- 250 g mleka
- 2 jajca
- 2 žlici stopljenega masla
- sol

Priprava:
Iz sestavin zmešamo maso za palačinke. Najprej stepemo jajca, dodamo mleko, moko in na koncu ohlajeno stopljeno maslo. Z zajemalko vlijemo maso v pekač za mafine. Napolnimo jih pol centimetra do roba. Pekač damo v pečico ogreto na 200 stopinj za 20 minut.

Ko jih vzamemo iz pečice, mafini malo upadejo. Ostanejo pa vdolbinice, ki jih lahko napolnimo z raznimi nadevi. Če jih postrežete vroče, predlagamo razne marmelade in džeme, okrasite pa jih s tolčeno sladko smetano. Če postrezete ohlajene, pa jih napolnite s sadjem, vanilijevo kremo ... Lahko pa naredite slane mafine s francosko solato, zelenjavo, kislo smetano, šunko in sirom...

Nasvet za slani nadev:
- tuna v oljčnem olju
- tri majhne kisle kumarice
- nekaj kaper
- mlada čebula
- žlica majoneze
- pol žličke limoninega soka

Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Tudi zeleni del. Kumarico prav tako narežemo na kolobarje, kapre pa na grobo nasekljamo. Sestavine v skledi rahlo pomešamo, da ostane tuna čim bolj v kosih.

Z nadevom napolnimo mafine, okrasimo pa jih z majonezo in listom zelene solate ali celo kislo kumarico. Tudi kakšna oliva se poda zraven.



Palačinke na mafini način


Palačinke na mafini način


Palačinke na mafini način
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani