Interaktivni dodatki:






Datum: 18. JUN 23 - ZANIMIVOSTI

10 čudežev otroškega pudra

Čeprav spodnji nasveti niso povezani s hrano, je spodnjih 10 nasvetov preveč dragocenih, da bi jih spregledali.

1. Hladi posteljnino
V vročih poletnih dneh po posteljnini potresite nekaj otroškega pudra. Posteljnina bo lepše dišala, poleg tega pa bo puder vpil vaš znoj, zaradi česar bo občutek vročine manjši. Je pa res, da boste morali vsako jutro posteljo pomest in dobro pretrest, da bo pripravljena na naslednjo noč.

2. Vpija maščobe
Če se vam kdaj ponesreči in kak masten madež pade na obleko, tepih, kavč, ta del hitro izperite, nato pa ga posipajte s pudrom. Puder bo pil vlago in maščobo tako hitro, da boste še sami presenečeni.


3. Odstranjuje plesen iz starih knjig
če se vam zdi, da vašo knjižno polico načenja vlaga, morda celo plesen, posipajte nanje otroški puder. Puder bo vpil vlago in tak preprečil nadaljnjo širjenje plesni. isto lahko naredite tudi s starimi fotografijami, če postajajo lepljive, barve pa bledijo.

4. Lahko je dišava za čevlje
Obuvala hitro dobijo neprijeten vonj. Zlasti, če jih pogosto nosite, ali pa so izpostavljena vlagi in soncu. Kaj narediti s čevlji z izrazito neprijetnim vonjem? Posipajte jih z otroškim pudrom (zunaj in znotraj) in počakajte čez noč. Naslednje jutri čevlje obrišite, vonja pa ne bo več.

5. Škripanje parketa
Naj se sliši še tako nenavadno, s pudrom lahko odpravite neprijetno škripanje pudra. Do tega pride, ko deščice parketa drgnejo druga ob drugo. Zato špranje med njimi zapolnite s pudrom, pometite, da še dodatno zapolnite špranje, in problem je rešen.


6. Mravlje ga sovražijo
Če puder potresete pred vrati, okni in pri drugih špranjah, potem ne boste imeli težav z mravljami. Zaradi vonja in predvsem "lepljivosti" pudra, se ga žuželke izogibajo v velikem loku. Že samo ena mravlja z nekaj zrnci pudra, lahko uniči velik del mravljišča.

7. Blaži bolečino po depilaciji
Ker blagodejno vpliva na kožo, prenekatera ženska (pa tudi moški) si po depilaciji napudra obolelo mesto. Koža je zaradi tega manj razdražena, bolečina pa manjša.

8. Je najboljši deodorant
Z otroškim pudrom se lahko napudrate pod pazduho in na drugih mestih, kjer se najbolj potite. Puder bo vpijal vlago, zaradi blagega vonja pa bo ostal praktično nezaznaven. Še posebej v poletnih mesecih, ko nam je izdatno vroče, je puder boljša rešitev, kot deodoranti.


9. Čistilo za postelje hišnih ljubimcev
Vse, kar velja za ljudi, velja tudi za živali. Tudi živalim je poleti vroče in rade spijo v sveži postelji. Občasno s pudrom posipajte posteljo svojemu hišnemu ljubimcu, pa bo tudi vaš kuža, ali muca boljše spal.

10. Da eterično olje dlje drži
Eterična olja hitro hlapijo in čez čas izgubijo svoj vonj. Če želite, da je ta vonj milejši in, da dlje traja, v otroški puder dajte nekaj kapljic olja in premešajte. Taka mešanica bo vznemirjala vaše nosne brbončice vsaj za 50 % dlje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
puder
 
mravlje
 
čistilo
 
deodorant
 
spanec
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani