115. zelenjavna juha
 | 
NASVET DNEVA: Pitje vode med obroki razredńći prebavne sokove. Raje popijete kozarec vina, ker s tem spodbudite prebavo.



Interaktivni dodatki:






Datum: 8. JUN 14 - RECEPTI

115. zelenjavna juha

Receptov za zelenjavne juhe je na stotine. Samo da vas spomnimo, da je zdaj pravi čas, da jo skuhate.

Sestavine:
- pest mladega zelenega graha
- dva korenčka
- nekaj zelenih špargljev
- paradižnik
- dva do tri šampinjone
- majhna bučka
- mlada čebula (tudi zeleni del)
- dva stroka česna
- pest svežega petršilja
- vejico svežega šetraja
- sol in poper
- olivno olje

Priprava:
Korenček in mlado čebulo narežemo na kolobarje. Šparglje narežemo na kolobarčke od vrha navzdol, do olesenelega dela. Šampinjone narežemo na lističe.

Bučko in česen naribamo. Naribana bučka bo juhi dala primerno gostoto. Vse sestavine na hitro popražimo na segretem olivnem olju. Sedaj dodamo še na kocke narezan paradižnik in na grobo nasekljan petršilj in šetraj. Pražimo še toliko, da se paradižnik razpusti. Solimo, popramo in zalijemo z vodo do želene gostote. Kuhamo še 15 minut na nizki temperaturi.

Nasvet : če je le mogoče, uporabite za pripravo zelenjavnih juh sveže sestavine iz domačega vrta. Takšne juhe ne potrebujejo dodatnih začimb ali arom, ker so sestavine že same po sebi tudi začimbe.

Juha ne vsebuje glutena in ustreza LCHF prehranjevanju.



115. zelenjavna juha


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani