Svedri v zelenem
 | 
NASVET DNEVA: Melon ne jemo z nobeno drugo hrano ali sadjem.



Interaktivni dodatki:






Datum: 10. JUN 14 - RECEPTI

Svedri v zelenem

Sedaj je sezona špinače in rukole. Izkoristite njun visok hranljiv potencial in jih uporabite ob jedeh, ki jih imate radi.

Sestavine

- testenine, svedri
- lonček sladke smetane ali smetane za kuhanje
- mlada špinača ali rukola
- česen
- žlica masla, dve žlici olivnega olja
- muškatni orešček
- sol in poper
- sir

Priprava

Mlado špinačo ali rukolo operemo in jo na deski na grobo narežemo. V ponvi segrejemo maščobo. V ne prevročo damo česen, samo toliko da zadiši. Dodamo zelenjavo in podušimo, da uvene. Solimo, popramo dodamo nariban muškatni orešček in zalijemo s smetano. Pokuhamo, da smetana rahlo zavre in stresemo na odcejene svedre, ki smo jih pred tem skuhali v osoljeni vodi. Premešamo in preden postrežemo obložimo z naribanim sirom. Lahko je tudi drobno nariban feta sir.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.




Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani