Interaktivni dodatki:






Datum: 2. JUN 22 - ZANIMIVOSTI

Zakaj dojenčki jočejo? Poskusite njihovo hrano!

Ste že kdaj poskusili otroško hrano? Tisto hrano s katerimi hranimo dojenčke, potem pa se čudimo, da toliko jočejo. Če bi vi morali jesti stvari, kot oni, bi se tudi drli na ves glas.

K sreči je otroška hrana grozna samo v ZDA (v Sloveniji si ni še nihče upal narediti testa). Pri BuzzFeed so naredili test in odraslim dali v pokušino tipične ameriške otroške jedi (tipične zato, ker vložene hrenovke in banane v obliki keksov pri nas niso najbolj pogoste). Kakšne so bile njihove reakcije, si lahko ogledate na videu. Splača se pogledati, čeprav so včasih njihove reakcije pretirane.

Na koncu pa moramo vendarle dodati kratek komentar. Dejstvo je, da imamo odrasli pogosto neobjektiven okus. Mnogi celo nekaterih okusov ne poznajo (primer so zagriženi mesojedci, ki jim je zelenjava tuja). Poleg tega se je naš organizem navadil na veliko sladkobe, močne okuse in nenormalne barve (saj vendarle jemo tudi z očmi). Ali je torej naš okus pravilen? Kakšna so naša merila dobre hrane? Vaša so gotovo drugačna od mojih. Morda pa je napaka v tem, da se sprašujemo, ali je nekaj dobro in ne, kako zdravo jemo.

Dojenčki so in bodo jokali, četudi bi jedli najslajše stvari.



Zakaj dojenčki jočejo? Poskusite njihovo hrano!
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
video
 
otroška hrana
 
okus
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani