Mesno-zelenjavna pravljica
 | 
NASVET DNEVA: Če jajca namažete z rastlinskim oljem, jih boste v hladilniku lahko imeli teden dlje.



Interaktivni dodatki:






Datum: 4. JUN 14 - RECEPTI

Mesno-zelenjavna pravljica

To jed si lahko pripravite že dan prej in jo, ko pridete iz službe, samo še zapečete v pečici.

Sestavine:
- piščančje prsi
- bučka
- šampinjoni
- sveža rdeča paprika
- zelena paprika
- čebula
- korenček
- paradižnik
- gauda sir
- parmezan
- sol
- kurkuma v prahu
- kajenski poper
- par strokov česna
- olivno olje za praženje

Priprava:
Meso narežite na kose, posolite in na hitro popečite na olivnem olju. Odložite ga v pekač, kjer boste kasneje jed pekli. Nato popečite na pol prerezane šampinjone, bučke, ki ste jih narezali na kolobarje, ter papriko, čebulo in korenček, ki ste ga prav tako narezali na enako velike kose. Paradižnik pustite surov.

Priporočam, da na hitro popečete vsako zelenjavo posebej in jo med pečenjem rahlo posolite, pokapajte z oljem in sproti odlagate v pekač. Vse sestavine v pekaču premešajte.

V pekač dodajte še narezan paradižnik in cele stroke česna, začinite s korkumo in kajenskim poprom ter izdatno potresite z naribanim sirom in parmezanom.

Pecite v pečici na 200 stopinj 20 minut, oziroma dokler se sir na vrhu lepo ne zapeče.

Nasvet: kakšno zelenjavo lahko tudi izpustite, ali pa dodate kakšno po svojem okusu.
Količine prilagajajte po okusu in sezonski izbiri.

Jed ne vsebuje glutena in ustreza LCHF prehrani.



Mesno-zelenjavna pravljica


Mesno-zelenjavna pravljica


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.




Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani