Rizi bizi pod odejo
 | 
NASVET DNEVA: Najboljši način, da uživamo žita, je, da jemo njihove kalčke.



Interaktivni dodatki:






Datum: 6. JUN 14 - RECEPTI

Rizi bizi pod odejo

Če vam ne uspe skuhati rižote, ne da bi se vam zapekla na dno posode, poskusite ta recept.

Sestavine:
- 150 gramov riža
- 100 gramov graha (lahko svež, zmrznjen ali iz pločevinke)
- lonček kisle smetane
- parmezan
- dve žlici masla
- pest petršilja
- sol in poper

Priprava:
Riž skuhamo v večji količini osoljene vode. Odcedimo ga in stresemo nazaj v posodo v kateri smo ga kuhali. Če bomo uporabili svež ali zamrznjen grah, ga prav tako skuhamo do mehkega, ter dodamo k rižu. Dodamo še maslo in nasekljan petršilj. Popramo in rahlo solimo, ker je riž že slan. Premešamo in damo v pekač. Po vrhu namažemo kislo smetani in izdatno posujemo s parmezanom. Naredimo odejo iz smetane in parmezana. Pečemo na 200 stopinj 20 minut.

Nasvet: grah lahko nadomestite z pečenimi šampijoni ali piščančjim mesom, ki ga prej popražite in nato primešate k rižu. Jed ne vsebuje glutena.



Rizi bizi pod odejo


Rizi bizi pod odejo


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani