Bučke kot priloga
 | 
NASVET DNEVA: Nezrelo sadje vsebuje veliko pektina, zato je težko prebavljivo.



Interaktivni dodatki:






Datum: 28. MAJ 14 - RECEPTI

Bučke kot priloga

Bučke same po sebi nimajo nekega zanimivega okusa. Popestrite jih s sezonsko zelenjavo in dobili boste odlično prilogo.

Sestavine

- dve okrogli bučki
- večjo rumeno papriko (baburo)
- glavo bele čebule
- tri srednjevelike paradižnike
- vejico svežega kopra
- par vejic petršija
- timijan
- tri stroke česna
- sol in poper
- olivno olje

Priprava

Bučke, papriko in čebulo narežemo na enako velike kose. Stroke česna na grobo nasekljamo. Najprej na olivnem olju popražimo čebulo, papriko in česen. Nato dodamo še bučke in na večji temperaturi pražimo, da se vse sestavine rahlo zapečejo. Dodamo še paradižnik in pražimo, dokler tekočina ne izpari . Dodamo na grobo nasekljan koper, petršilj in timijan. Na koncu še solimo in popramo.

Jed ne vsebuje glutena. Če se prehranjujete po LCHF dodajte rezino masla in posujte s sezamom. Je čudovita priloga k pečenem lososu.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.




Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani