Interaktivni dodatki:






Datum: 11. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Je mleko sploh (še) zdravo?

Ali ste vedeli, da so mleko in mlečni izdelki najpogostejši povzročitelji alergij? Sledita mu pšenica in jajca - Homogenizacija se uporablja samo za prikrivanje sledov pokvarjenega mleka

Mleko danes je škodljivo za človek, ker ima, pazite to, preveč beljakovin! Mleko in mlečni izdelki povzročajo pri ljudeh 40 različnih vrst alergij. Še posebej nevarno je to pri doječih materah, ker se ti strupi prenašajo na dojenčke.

Med bolj zakoreninjene urbane mite sodi tudi podatek, da je mleko koristen vir kalcija. To bi bilo sicer res, če se kalcij ne bi vezal na beljakovine in z njimi tvoril kazein, ki pa ga človeški presnovni sistem ne prebavi. Dokaz, da je temu tako, so presnojedci in seveda vse rastlinojede živali, ki mleka ne uživajo. Pri njih namreč ni sledov osteoporoze.

Najprej materino, potem kravje mleko. Zakaj?

Med zgrešene sodi tudi prepričanje, da morajo otroci v mladosti piti veliko mleka, ker je to dobro za rast. Prva razlika je v stopnji maščob. Materino mleko ima namreč samo 1,2 % maščob in ima enkrat več železa, joda, fosforja in mangana. Kemijska sestava kravjega mleka je namreč prilagojena za teličke s štirimi želodci, dolgotrajnejšim načinom prebave in seveda drugačni hrani. Še vedno mislite, da je to za vašega otroka, ali pa tudi odraslega človeka, to koristno? Kaj mleko povzroči v telesu lahko ugotovite že po enem požirku. Ustvari se precej debel sloj sluzi, podobno, kot pri žitaricah. Lepljiva sluz lahko povzroča prehlade, je škodljiva za ljudi s težavami pri dihanju, povečuje krvni pritisk, povzroča vrtoglavice ...

Ob tem moramo omeniti še nekaj: če bi teličkom dajali človeško mleko, bi kravji mladič umrl v treh tednih.

Več o raziskavah po celem svetu, znanstvenih dognanjih in knjigah o škodljivosti mleka, si lahko preberete po spletni strani No milk, kjer že 18 let med drugim pišejo o mleku kot politični hrani. Spomnimo: EU je leta 2009 namenila 280 milijonov evrov subvencij mlekarjem, ki jih je prizadel padec cen mleka.

In še ... Ko boste naslednjič v roke kupili alpsko mleko iz Madžarske, je čas, da začnete razmišljati s svojo glavo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
mleko
 
madžarska
 
dojenček
 
alergije
 
vrtoglavica
 
osteoporoza
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani