Interaktivni dodatki:


(Saluddepaloma.com)



Datum: 20. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako nezdravo hrano narediti zdravo

Zadnje analize iz univerze Granda v Španiji so pokazale, da ima vsa zelenjava sledi vsaj enega pesticida

Sedaj je tudi uradno. V Evropi ni več konvencionalno pridelane hrane, v kateri ne bi našli sledi vsaj enega pesticida. Žal je tudi vse več ekološko pridelane hrane okužene s pesticidi, čeprav občutno manj. Očitno so zrak, voda in zemlja že sami po sebi onesnaženi.

In vendar, kako se znebiti dobršnje mere škodljivih snovi?

Pri vseh vrstah hrane, spodaj opisane metode ni možno uporabiti, zato priporočamo, da vso zelenjavo in sadje temeljito operete.

Kis
V steklenico z razpršilcem natočite bel kis in vso sadje in zelenjavo temeljito poškropite. Počakajte 10 minut in potem dobro sperite. S tem boste količino pesticidov zmanjšali tudi za tri četrtine. Kis namreč uničuje bakterije in je zato dober tudi za razkuževanje rok.

Morska sol
V veliko posodo dodajte za vsak liter vode pet žlic morske soli in sok limone. Hrano potopite v to raztopino, pustite 15 minut, sperite in pojejte. Ta metoda je priporočljiva zlasti za sadje z lupino (pomaranče, mandarine, banane ...). Če pustite agrume plavati v te mešanici pol ure, se lupina tako prečisti, da je primerna celo za uživanje. Znano je namreč, da vsebuje pomarančna lupina izredno veliko antioksidantov, ki so pomembni pri vseh vrstah rakavih obolenj.

Sodavica
Zmešajte sodo bikarbono, ekstrakt grenivke in skodelico kisa. Sadje in zelenjavo poškropimo s to raztopino in pustite eno uro. Pred uporabo temeljito sperite. Dobra stran te metode je, da se hrana ne navzame okusa soli in kisa.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
kis
 
morska sol
 
soda bikarbona
 
pesticidi
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani