Interaktivni dodatki:


(Virgietovar.com)



Datum: 6. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Topilci maščob

Obstajajo živila za katere velja, več jih pojeste, bolj boste hujšali

Dr. Janine Higgins iz univerze v Coloradu v ZDA se že več let ukvarja s problemom odvečne teže. Razvila je posebno metodo, ki znanstveno dokazano deluje. Bistvo Higginsove metode je, da hujšate tako, da več jeste. A ne karkoli, pač pa jedi, ki upočasnjujejo prebavo, topijo maščobe in za svojo predelavo porabijo več energije, kot je telo prejme. Oglejmo si nekaj primerov.

Ovsena kaša
Napad lakote v jutranjih urah je predvsem posledica padca ravni sladkorja v krvi. Nesladkana kaša vam bo dala dovolj energije, vlaknine pa bodo ustvarile občutek sitosti. Če si želite popestriti zajtrk, si ga sladkajte z jagodičevjem.

Mandlji in drugi oreščki
Dr. Higginsova priporoča, da po zajtrku vsak dan pojeste 24 mandljev. To vam bo napolnilo želodec, ustvarilo občutek sitosti, pa še energije boste imeli dovolj za skoraj cel dan. Ko so učinek oreščkov primerjali s polnozrnatimi energijskimi ploščicami, so ugotovili, da ploščice delujejo največ tri ure, pa še redijo.

Beljakovine v prahu
Beljakovine v prahu niso samo za športnike, pač pa so odličen nadomestek za večerjo. Dovolj sta dve čajni žlici, ki ju dodate v sadni ali zelenjavni smoothie, lahko tudi v naravni sok, jogurt ali manj mastno mleko. Te beljakovine topijo maščobe in spodbujajo izgradnjo mišic.

Olivno olje
Žlička olivnega ali repičnega olja odpravlja lakoto. Zlasti olivno olje ima veliko mono-nenasičenih maščob, kar ohranja nivo holesterola in preprečuje željo po sladkem. Seveda to velja samo za kvalitetna olivna olja.

Jagodičevje
Ena skodelica malin vsebuje kar šest gramov vlaknin in je to veliko kvalitetnejši obrok, kot zrezek s krompirčkom. Jagodičevje je od sadja najbolj primerno za hujšanje. Večina ostalega sadja namreč vsebuje preveč sladkorja.

Jajca
Za prebavo maščob potrebuje telo ogromne količine vitamina B12, ki pa ga je največ v jajcih. Jajce na oko za zajtrk porabi enkrat več maščob, kot jih dobite z enim obrokom.

Fižol in stročnice
Fižol je nizkokaloričen ter poln beljakovin in vlaknin. Fižol krepi telo in porablja energijo. Poskusite vsaj enkrat tedensko namesto mesnega obroka jesti zgolj stročnice.

Arašidovo maslo
Če pojeste največ dve čajni žlici arašidovega masla na dan, boste v telo prejeli dovolj vitamina B3, ki bo cel dan skrbel za pravilno delovanje prebavnega sistema. Vitamin B3 namreč skrbi, da želodec prebavlja hrano enakomerno in tudi enakomerno porablja energijo, kar je zlasti pomembno pri tistih, ki čez dan nič ne jeste, zvečer pa se prenajedate.

Ledeni čaj
Ohlajen zeleni čaj vsebuje veliko antioksidantov, ki pospešujejo metabolizem. Pol litra nesladkanega zelenega čaja v telesu porabi 1.113 J (266 kalorij) več, kot jih je telo prejelo.

Parmezan
Nizkokalorični siri bogati s kalcijem aktivirajo v telesu hormone, ki so odgovorni za izgorevanje maščob. Parmezan ima visoko vsebnost proteinov (več kot katerikoli drug mlečni izdelek), zato boste imeli dlje časa občutek sitosti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
fižol
 
čaj
 
hrana
 
Janine Higgins
 
hujšanje
 
maščobe
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani