Interaktivni dodatki:


(Cookingclassy.com)



Datum: 29. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Katera vrsta pokovke je najbolj škodljiva?

Obstaja naravna pokovka, pakirana pokovka, pokovka za avtomate in pokovka za mikrovalovne pečice

Pokovka oziroma kokice sodijo med najbolj priljubljene prigrizke ob gledanju televizije. Poznamo več vrst z različnimi dodatki, problem pa predstavljata dve sestavini. Zrna koruze za pokovko namreč vsebujejo maščobe in veliko soli.

Problem naravne pokovke ni v sestavinah (seveda, če jih skrbno izberete), pač pa v koruzi, saj vse vrste koruze niso primerne za pokovko. Še posebej, če gre za gensko spremenjeno koruzo, ki je lahko celo škodljiva. Seveda, če z uživanjem pokovke pretiravate.

Pakirana pokovka, ki jo kupimo v trgovinah, vsebuje veliko količino soli in vrsto ojačevalcev okusov. Podobno je tudi s pokovko za avtomate. Če je le mogoče kupujte kokice brez dodatkov, saj so tovrstne še najmanj škodljive.

Najbolj problematične so kokice za mikrovalovne pečice. Vsebujejo namreč izredno kompleksne maščobe, ki so škodljive in celo rakotvorne. Za nameček je dodano ekstremno veliko soli, vse skupaj pa je običajno več mesecev vakuumsko zapakirano v kartonasto embalažo.

Če bi obstajal indeks škodljivosti, bi lahko zapisali, da je doma narejena pokovka iz mikrovalovne pečice vsaj štirikrat bolj škodljiva od kupljenih kokic.



Katera vrsta pokovke je najbolj škodljiva?
(Blogspot.com)
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zdravje
 
koruza
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani