Špinačna polnočna pita

Interaktivni dodatki:


Špinačna polnočna pita z dvema slojema špinače in skute.
Špinačna polnočna pita z dvema slojema špinače in skute.



Datum: 21. APR 17 - RECEPTI

Špinačna polnočna pita

Malo je jedi, ki bi jih lahko jedli ponoči brez strahu, da bi se zredili. Zato je špinačna pita s skuto dobila ime polnočna pita

Sestavine:
- špinača
- pol kg skute
- sir in parmezan
- dve jajci
- začimbe

Priprava:
Količino posameznih sestavin lahko prilagajate glede na število lačnih ust, pa tudi razmerja med količino skute in špinače lahko prilagodite svojemu okusu.

Špinačo dajte za 5 minut v vročo (ne vrelo!) vodo, da se zmehča. Odcedite jo in jo na deski nasekljajte z nožem. Jajci stepite, vmešajte skuto in ohlajeno nasekljano špinačo, solite, poprajte in dodajte ščepec muškatnega oreščka. Maso vlijete v predhodno z maslom premazan pekač, na debelo potresete z nastrganim sirom in parmezanom, ki daje piti obliko, trdnost in hrustljavo skorjo. Tako pripravljen pekač, dajte za 30 minut v pečico in pecite pri 200 stopinjah.

Špinačna polnočna pita nima glutena.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.


Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani